• Slider Groot

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen)

ANBI Naam van de rechtspersoon: Stichting Mentorschap Noord
Vestigingsplaats in ANBI-register: Drachten
RSIN / fiscaal nummer: 8204.56.901
Contactgegevens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adres: Burg. Wuiteweg 140B, 9203 KP Drachten

ANBI: Schenken met voordeel
Onze stichting is blij met iedere schenking, in welke vorm dan ook.
Mentorschap Noord is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat wij geen belasting hoeven te betalen over ontvangen giften en legaten. Zo kunnen wij schenkingen 100% gebruiken voor ons doel, het wettelijk vertegenwoordigen en het behartigen van belangen van kwetsbare mensen. Als schenker kun je giften van de belasting aftrekken, binnen de geldende regels.

Wat is een ANBI?
De Belastingdienst kan een ANBI-status geven aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen nut, bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg, ontwikkelingssamenwerking of het onderwijs.

Aan welke voorwaarden moet een ANBI voldoen?
Om aangewezen te worden als ANBI moet je, naast bijdragen aan algemeen nut, ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Belangrijk is dat de instelling in ieder geval geen winstoogmerk heeft. Ook moeten de instellingen bijvoorbeeld de contactgegevens, financiële gegevens, beleidsplan en huidige activiteiten openbaar beschikbaar maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om inzage te hebben in het functioneren van een ANBI-instelling.  

Anbi-format.

Anbi-format-Zorginstellingen
Beleidsplan 2021

Jaarrekeningen:

Jaarrekening 2016.

Jaarrekening 2017.

Jaarrekening 2018.

Jaarrekening 2019.

Jaarrekening 2020.

Jaarrekening 2021.

Jaarrekening 2022.

Jaarrekening 2023.